E.T. = lille sandsynlighed

Af Herbert F. Kristiansen 23-04-2008

Illustration: http://cepsar.open.ac.uk


Hvad er egentligt sandsynligheden for at finde liv med intelligente væsner på Jordlignende planeter? Jo Ifølge Prof Watson fra University of East Anglia i UK så er sandsynligheden mindre end 0.01% baseret på en ny matematisk model.

Udgangspunktet for disse beregninger er en gammel ide om, at livet på jorden har undergået en række evolutionsmæssige skridt eller faser om man vil, der har ledt frem os. Disse faser kan fastlægges men det er mere sandsynligheden for, at disse faser vil ske på en anden planet der ligner jorden der er interessant. Med solens alder taget i betragtning så har Prof Watson opstillede fire trin der ledt frem til livet på jorden som vi kender det idag:  Trin 1 er en cellede bakterier, trin 2 er komplekse celler, trin 3 komplekse specialiseret celler der tillader intelligent liv, trin 4 intelligent liv der har et sprog.

Hvert af disse trin afhængig af det forrige og kan derfor ikke stå alene, siger Prof Watson. I hans artikel fra tidsskriftet "Astrobiology" er der blevet sat en øvre grænse for sandsynligheden af hvert skridt og de ligger på mindre end 10% og tages tiden med i betragtning (dvs. fire milliarder som jorden har eksisteret) så er sandsynligheden for det sidste trin mindre end 0.01%.

Original artikel: http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080416110124.htm          


Diskussion

Name

Email

Comments